כיצד ניתן למדוד חומרים וכמויות במטבח?

  1. עבור אנשים עם שרידי ראייה: השתמשו בניגוד צבעים, בתאורה מתאימה, השתמשו בצבע ניגודי  או הגדילו את סימונים על כלי מדידה.
  2. עבור אנשים עם עיוורון מוחלט: השתמשו בכלי מדידה בעל  שנתות מישושיות (ניתן לסמן גם באמצעות טוליפ). עדיף להשתמש בכוסות/כפיות מדידה בעלות חלל נפרד עבור כל כמות שנמדדת. כדי להקל על הזיכרון:  ניתן גם לציין גם בברייל כל כמות בכוס/כפית.
  3. אם הכוס/כפית עשויים מתכת גמישה, מומלץ לכופף את כפות המדידה למצקות, אותן ניתן לטבול בנוזל אשר מאוכסן בכלי קיבול בעל פייה רחבה. לעיתים ניתן להשיג גם כוסות/כפות דומות למצקת.
  4. למדידה של כמות קטנה ומדויקת של שמן, ניתן:
    • להעביר את השמן לבקבוק לחיץ
    • להעביר את השמן למיכל עם פיה רחבה ולשמור במקרר.
  5. למדידה של כמות קטנה ומדויקת של נוזל, כמו תרופה נוזלית, ניתן להשתמש במזרק שהבוכנה שלו מסומנת בחריץ המתאים לכמות.
  6. ניתן למדוד רכיבים מעל כלי קיבול גדול יותר כמו צלחת/מגש, כדי למנוע פיזור. ניתן להשתמש במשפך אם רוצים להחזיר את מה שנשפך לכלי הקיבול המקורי.
  7. מומלץ לאחסן את החומרים בכלי קיבול בעל פיה רחבה אשר תאפשר הכנסת כוסות/ כפות מדידה.

שלבי הפעולה:

  1. בדקו את הכיוון של פתח כוס/כפית המדידה והכניסו אותה אל כלי הקיבול.
  2. הוציאו את הכוס/הכפית כך שהתחתית תהיה אופקית ככל האפשר לפתח כלי הקיבול.
  3. בידקו אם הכוס/הכפית מלאה. אם היא אינה מלאה חיזרו על הפעולה. אם מלאה – שטחו בעזרת האצבע/סכין את הרכיבים היבשים כדי שהכמות תהייה מדויקת.
  4. קרבו ככל האפשר את הפייה של כלי הקיבול לפייה של הכלי אליו מעבירים את החומר המדוד.

אינך מצליח למדוד חומרים באופן מדויק, אם אינך מרגיש עדיין בטוח בפעולה או שאתה רוצה להכיר היטב את העזרים המוצעים בתדריך זה, אנו ממליצים לך לפנות לקבלת שירותי הדרכה שיקומית.

נכתב על ידי ריטה לפיד, מנהלת מקצועית במגדל אור.